HVAC Ekipmanı Satın Alma Hakkında Bazı Mükemmel Önerileri Öğrenin



HVAC sisteminizle ilgilenirken bu ipuçlarını izleyin.


Bir onarım servisine başvurmadan önce, evin içinde dolaşın ve her odadaki sıcaklıkları kontrol edin.Bu, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut sisteminizi görmemişlerse size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Neyin yanlış olduğunu bilmiyorsanız çok daha zor olacak.


Yaz mevsiminden önce kondansatörünüzün fan kanatlarını ve bobinlerini temizleyin. Dış kondenser ünitesini düzenli olarak temizleyin.


Kondansatör ünitenizdeki pislikleri temizleyin. Enkaz, yağmurlu veya rüzgarlı havalarda artan oranlarda birikerek potansiyel hasara neden olabilir. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınarak sisteminizin arızalanmasına neden olabilir.


Önce onu kapatın, böylece hiçbir şey hareket etmez. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Çim kırpıntıları dış mekan kondansatörünüze yığılmasın. Çim kırpıntılarınızı ünitenizden uzak bir yöne doğru çevirin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


HVAC sisteminizin yılda iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinden tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan veya bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bunu görürseniz, evinizdeki termostatı yalnızca fana çevirin, böylece kompresör devre dışı kalır. Bu sorunu çözmek için bir profesyonel çağırmalısınız, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Odanız veya eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Bu bilgiler için üreticinin web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Arkadaşlarınızdan ve güvendiğinizden müteahhit tavsiyeleri isteyin. Harika bir hizmet almış kişiler genellikle bu bilgileri paylaşmaktan fazlasıyla istekli olurlar. Bu aynı zamanda kimden kaçınmanız gerektiğini görmek için de kullanılacaktır.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Çok sayıda fiyat teklifi isteyerek büyük bir tasarruf potansiyeline sahipsiniz. Fiyatları bulmak için en az dört veya beş farklı HVAC uzmanını arayın.


Mevcut sisteminiz tıkanmaya uygun değilse kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları giderdiğinizde, test, enerji tasarrufu olarak kendini amorti edecektir.


Evinizin hangi yöne bakacağını belirleyin. Eviniz zaten ne kadar soğuksa, klimanızı soğutmak için o kadar az kullanmanız gerekecek.


HVAC üniteniz klik sesi çıkarıyorsa, bir engel olup olmadığına bakın. Bazen soğutma sistemi fanlarını engelleyen enkaz vardır. Bir servis teknisyenini aramadan önce buna bakın.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bir profesyonel kiralayabilirsiniz.


Bir ünite satın almadan önce soğutulması gereken yaşam alanını ölçün. Her fit kare için 20 BTU'ya ihtiyacınız olan birimi bulabilirsiniz. Ünite birkaç odayı soğutacaksa, bunların kare görüntülerini birlikte eklediğinizden emin olun.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin iyi çalışmasına yardımcı olacaktır.


Birimi anlayan ve sorunu çözmek için hızlı çalışan HVAC işini seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını sağlar. Teknisyenler ayrıca sorunu hızlı bir şekilde nasıl bulacaklarını da bileceklerdir. Neyin yanlış olduğunu anladıklarında, bunu hızlı ve verimli bir şekilde çözebilecekler.


Üniteyi bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, hava akışını duvardan uzağa yönlendirmenizi sağlayan bir ünite alın.


Her zaman bir müteahhitten bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Her zaman bir HVAC yüklenicisi tarafından yaptığınız referansları kontrol edin.


Bu nitelikli enerji ürünleri, yüksek bir verimlilik standardına sahiptir. Yönergeler EPA tarafından oluşturulmuştur. Kısa süreliğine EPA'yı korumakla görevlidirler. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf elde etmenize yardımcı olabilir.


Tüm evlerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bunlar, kullanım maliyetlerinizin dörtte birini artırabilir. Kanalları kapatmak, kolayca ve ucuza yapabileceğiniz bir şeydir ve gelecekte enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltabilir.


Soğuyana kadar kondenser ünitenizi koruyun. Bu, üzerine bir kapak koyarak yapılabilir.


Evinizdeki HVAC sistemi, rahat bir ortamın temel bileşenidir. Bu tür bir sistemin sürdürülememesi rahatsızlığa neden olacaktır. HVAC'ın düzgün çalışması için burada sunulan ipuçlarını takip ederek bundan kaçının.


Daha fazla oku:eca şofben


Comments