Hvac Hakkında Bilgi Almak İster misiniz? Burada İyi İpuçları Arayın!



Pek çok insan, çok geç olana kadar HVAC sistemlerini düşünmez. Arızalı bir sistemi düzeltmek için doğru kişiyi bulmak bazen zor olabilir. Burada listelenen ipuçları, süreç boyunca ilerlemenize yardımcı olacaktır.


Bir tamirci aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu bilin. Bu, yeni yükleniciye ihtiyaç duyabileceği her türlü bilgiyi vermenize yardımcı olacaktır.


HVAC'ınız size sorun veriyorsa, yardım çağırmadan önce evinizde bir tur yapın. Bu, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondenser ünitelerinizde biriken pislikleri temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınarak sisteminizin arızalanmasına neden olabilir.


Fan kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarını, bağlantı noktalarını örten kauçuk veya metal kapaklarla kaplı olarak bulabilirsiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Soğuduktan sonra sahip olduğunuz tüm dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düşerse hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu basit ipucu, sistemin uzun yıllar çalışır durumda kalmasına yardımcı olacak ve onarımlarda önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlayacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. BBB'yi ve çevrimiçi incelemeleri belirlemek için farklı referansları kontrol edin. Bunu yapmak akıllıca seçim yapmanızı sağlayacaktır ..


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, termostatınızdaki ayarı fan ayarına değiştirin ve bu, kompresörü devre dışı bırakacaktır. Fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz.


Eviniz için gerekli olan birimin boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Klimalar için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek kanıtlanmış geçmiş kayıtlara sahip şirketler. Daha yeni bir müteahhit kiralamak, daha büyük bir risk almak anlamına gelir.


Arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza HVAC yüklenici tavsiyelerini sorun. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle bu bilgileri paylaşmaya isteklidir. Bu ayrıca hangi yüklenicilerden kaçınmanız gerektiği konusunda size iyi bilgiler sunmada yardımcı olabilir.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Sadece ödevinizi yaparak biraz para biriktirebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu belirlemek için en az bir avuç yükleniciyi aramak isteyebilirsiniz.


Parlak bir bariyer, HVAC'nizin verimliliğini artırmaya yardımcı olacak harika bir cihazdır. Evinizi ve dışarıyı korumak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Hatta tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabileceğinizi bile fark edebilirsiniz.


Kurulu yeni bir HVAC sistemi satın almayı mı düşünüyorsunuz? Dikkate alınması gereken şeyler var. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine göre derecelendirilir. Daha küçük olanı satın almaktansa bir birim satın almak daha iyidir.


Mevcut sisteminizin tıkanmaya uygun olmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntılar tamir edildiğinde, testlerin masraflarını kendilerinin karşıladığını göreceksiniz.


Evde HVAC ünitesinde bir tıklama sesi duyarsanız, içinde herhangi bir pislik olup olmadığına bakın. Çoğunlukla soğutma sistemindeki fanlara çarpan döküntülerden kaynaklanır. Bir teknisyeni çağırmadan önce bir göz atın.


Havanın içeri sızmamasını sağlamak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bunları sizin için test etmesi için bir profesyonel tarafından çok az veya ücretsiz olarak test edebilirsiniz ve çoğu zaman bu test ücretsizdir.


HVAC sisteminizdeki hava filtresini iyi çalışır durumda değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin en iyi durumda çalışmasını sağlamak için yapılacak en basit şeydir.


Evinizin bir köşesine yerleştirmeniz gerekiyorsa, duvara çarpmasını önlemek için hava akış yönünü değiştirebileceğinizden emin olun.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz çalışmak için gereken türden deneyime sahip olduklarını bilmeniz gerekir.


Bazı yükleniciler, seyahat masrafları veya ücretler ve diğer masraflar gibi eklentiler için fazla ücret alır. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Bu, evinizin rahat olmasını sağlamak için sisteminizin ne kadar BTU'ya ihtiyacı olduğunu belirleyecektir.


Bunu okuduktan sonra, muhtemelen HVAC sistemleri hakkında daha fazla şey biliyorsunuzdur. Yapmanız gereken belirli şeyler ve yapmaktan kaçınmanız gereken bazı şeyler var. Doğru olanı bulmak için bu tavsiyeyi kullanın.


Daha fazla oku:en ucuz klima fiyatları


Comments