HVAC İpuçları ve Bilmeniz Gereken Püf Noktaları



HVAC hakkında çok fazla şey öğrenmenin neredeyse imkansız olduğunu hissedebilirsiniz. Ancak, bu tavsiyeye uymak için biraz zaman ayırmanız gerektiğini biliyorsanız, bunun böyle olması gerekmez. Bu tavsiye, HVAC sistemleri söz konusu olduğunda acemilere bile yardımcı olacaktır.


Birini düzeltmesi için aramadan önce sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, yükleniciye yardımcı olabilecek herhangi bir bilgiyi vermenize izin verecektir.


Bir HVAC sistemi ile sorun yaşıyorsanız, bir teknisyeni aramadan önce kendi başınıza kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce ne yapmak istediğinizi bilin. Bir yüklenicinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Harici bir kondansatör ünitesindeki pislikleri temizleyin. Rüzgarlı veya yağmurlu hava gibi şeylerin ne zaman yığılacağını bilemezsiniz ve bu sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınabilir ve ünitenize neden olabilir.


Dış üniteleri gölgeye koyun.


HVAC sistemlerinizin yılda iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu sonbaharda ve arızalarda yapılmalıdır.


Çift bölmeler için tek bölmeli pencereleri değiştirmek iyi bir fikirdir. Aynı etki kış aylarında da sıcak tutar.


Ziyaret sırasında, sistemin motorunu inceleyecek, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve sistemin freon seviyelerini kontrol edecekler. Bu basit şeyler, HVAC sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Ev sıcaklığınızın tehlikeli derecede yükselmesine asla izin vermeyin. Bir AC ünitesi, iç sıcaklığı kısa bir süre içinde yirmi derece düşürecektir. Eviniz 100F veya daha fazla olursa, o zaman sadece 80 dereceye makul derecede soğuyabilirsiniz. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunu fark ederseniz, termostatınızı yalnızca fan ayarına çevirerek kompresörü devre dışı bırakın. Bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Daha uzun süredir ortalıkta olan şirketler, kanıtlanmış geçmiş kayıtlara sahiptir ve tipik olarak daha iyi hizmet sağlar. Uzun bir geçmişi olmayan birini işe almak her zaman risklidir.


Yüklenici tavsiyeleri için tanıdığınız kişilere ve ilişkilerinize sorun. İnsanlar size iyi bir deneyime sahip olanların aramaya değer olduğunu söyleyecektir. Bu aynı zamanda işe almaktan kaçınmanız gereken bazı işletme adlarını bulmanızı da sağlayacaktır.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Birçok teklif için farklı şirketleri aradığınızda oldukça tasarruf edebilirsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini belirlemek için en az bir avuç yükleniciden fiyat teklifi almak isteyebilirsiniz.


HVAC sisteminiz herhangi bir türde tıklama sesi üretiyorsa, içinde herhangi bir pislik olup olmadığına bakın. Genellikle soğutma sistemindeki fanlara çarpan döküntülerden kaynaklanır. Bir servis teknisyenini aramadan önce bir göz atın.


Havayı içeride tutmak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Onları test etmenize yardımcı olacak bir profesyonel bulabilirsiniz.


Her zaman bir müteahhitten bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Bazı müteahhitler daha sonra malzeme ücretleri ve diğer masraflar gibi şeyler için masraf eklemeye çalışır. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları daima takip edin.


Bu hesaplama, evinizdeki BTU'nun ne olduğunu belirleyecektir.


Bunlar, kalifiye enerji tasarrufludur ve katı verimlilik kurallarına uygundur. Bu yönergeler Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Dairesi tarafından belirlenmiştir. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf elde etmenize yardımcı olabilir.


Hanelerin% 66'sının sızıntı yapan kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bunlar, sahip olduğunuz hizmet maliyetlerinin dörtte birini artırabilir. Kanallarınızı kapatmak ucuz ve kolaydır ve kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir ve daha sonra her yıl elektrik faturalarınızı önemli ölçüde azaltabilir.


Energy Star ürünlerini ve ürünlerini kullanan HVAC müteahhitlerini arayın. Bu derecelendirme, verimlilik için EPA standartları olduğu anlamına gelir. Bu, yıl boyunca ısıtma ve soğutma faturalarınızdan daha fazla tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.


HVAC, girmeye hazır olduğunuz bir şeyse, takip etmeniz çok zor olmamalıydı. Bu tavsiyeyi uygulayın ve harika bir formda olacaksınız. Böylelikle elektrik faturanızdan tasarruf edeceksiniz.

Daha fazla oku:12000 btu klima fiyatları


Comments