Kaçırılmaması Gereken HVAC Önerisini Okuyun



Ev sahiplerinin, ısıtma veya soğutma sistemleri düzgün çalışmadığında nereye gideceklerini bilmeleri kolay değildir. Durumun felakete dönüşmesini önlemek için, gerçekten bu konuda neler yapabileceğinizi öğrenmek için zaman ayırmalısınız. Bu makale, vicdanlı ev sahiplerinin ihtiyaç duydukları uygun yardımı almalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.


HVAC'niz sorun yaşıyorsa, bir yüklenici aramadan önce evinizi kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işi yapmak istediğinizi bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşursanız çok daha zor olacaktır.


Kondansatör ünitenizdeki pislikleri temizleyin. Rüzgarlı veya yağmurlu hava gibi bir şeylerin ne zaman yığılacağını asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınabilir ve ünitenize neden olabilir.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için önce gücü kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çimi diğer yöne çevirin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Dış HVAC üniteniz, ağaçlar yapraklarını kaybetmeye başladığında zarar görebilir. Fanın ızgarasının sık sık yakındaki ağaçların yapraklarını dökmeye başladığından emin olun. Fanın içine hava girebilmesi için herhangi bir engel olmamalıdır ve enkaz bu hava akışını engelliyorsa, ünite ile birçok baş ağrınız olur. .


Dış mekan kondansatörlerinizi gölgeli yerlere koyun.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kışın da sıcak tutar.


Programlanabilir bir termostat, klima faturasından tasarruf etmenin basit bir yoludur. Bazı programlanabilir termostatlar akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan bile kontrol edilebilir.


Ziyaret sırasında, sistemin motorunu inceleyecek, ünitenin hareketli parçalarını yağlayacak ve ünitenin uygun freon seviyelerine sahip olmasını sağlayacaklar. Bu yapılması kolay şeyler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Evinizin aşırı ısınmasına izin vermeyin. Bir AC ünitesi, evinizin iç sıcaklığını kısa sürede yaklaşık yirmi derece düşürecektir. Eviniz 100F veya daha fazla olursa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Şirketleri işe almadan önce araştırın ve kontrol edin. BBB ile kontrol edin ve durumunuzu arayın. Bunu yapmak, daha iyi bir karar vermenize yardımcı olabilir.


Arkadaşlarınızdan ve ailenizden müteahhit tavsiyeleri isteyin. Kaliteli iş yapmış insanlar genellikle bunu anlatmaya fazlasıyla isteklidirler. Bu aynı zamanda işe almaktan kaçınmanıza da yardımcı olabilir.


Ünitenizin nefes almadığını düşünüyorsanız herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntıları tamir ettirdiğinizde, testlerin masraflarını kendilerinin karşıladığını göreceksiniz.


HVAC sisteminizin daha verimli olması için evinizin baktığı yönü belirleyin. Isı ne kadar az olursa, klimanızı soğutmak için o kadar az kullanmanız gerekir.


Havayı içeride tutmak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Onları test etmesi için birini kiralayabilirsiniz.


Bir ünite satın almadan önce soğutmak istediğiniz yaşam alanını ölçün. Alanın her kare görüntüsü için genellikle 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birden fazla oda AC servisine ihtiyaç duyuyorsa, bu hesaplamaya ulaşmak için bunların kare görüntülerini toplayın.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, yapılması kolay bir şeydir ve sisteminizin iyi çalışmasını sağlayacaktır.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerin her zaman zamanında olmasını sağlar. Teknisyenler size yardımcı olacak ve sorunu hızlı bir şekilde önerebilecek. Sorunun ne olduğunu gördükten sonra sorunları hızla çözerler.


Sahip olduğunuz tek şey bir köşe noktasıysa, hareketli havalandırma delikleri olan bir tane alın.


Bir HVAC yüklenicisini düşünürken daima referans aldığınızdan emin olun.


Potansiyel bir HVAC yüklenicisi tarafından size sağlanan referansları daima kontrol edin.


Sisteminizin olması gereken BTU sayısını hesaplarken bunun hesaba katılması gerekir.


Sıcak mevsimlerde veya soğuk kış aylarında düşük HVAC performansının ev sahiplerinin finansmanı ve konforu için ciddi bir tehdit oluşturabileceğine dair hiçbir şüphe yoktur. Ancak ev sahipleri, üniteye yılda iki kez bakım yaptırarak bu felaketin önüne geçebilirler. Bu ipuçları sizi mümkün olan en iyi konuma getirecektir.


Daha fazla oku:24000 btu klima fiyatları


Comments