Kolay Takip Edilebilen Hvac İçin Kolay Çözümler



Çoğu insan, aniden çalışmayı bırakana kadar HVAC'lerini düşünmez. Arızalı bir sistemi düzeltmek için doğru kişiyi bulmak zor olabilir. Burada listelenen ipuçları, süreci tamamlamanızı sağlayacaktır.


Birini düzeltmesi için aramadan önce sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye gerekli bilgileri vermenizi sağlayacaktır.


HVAC sisteminiz çalışıyorsa, bir yükleniciyi aramadan önce evin etrafına bakın. Bu bilgiler, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondansatörünüzün fanını temizleyin ve bobinler bahar gelir. Harici kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Kapat, böylece zarar görmez ya da bir şeyi kırmazsın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış HVAC üniteleriniz, ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında zarar görebilir. Düşerken ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın üniteye hava girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve bloke olursa, sisteminiz zarar görebilir.


Isıtma ve soğutma sisteminize yılda iki kez bakım yaptırın. Bu, döküntü ve yay için sık sık kontrol edilmelidir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Aynı etki aynı zamanda kış aylarında sıcak havayı içeride tutmaya yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, klima faturasından tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bazı programlanabilir termostatlar akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan bile kontrol edilebilir.


Evinizin aşırı ısınmasına izin vermeyin. Klimalar, makul bir süre içinde evinizi 20 derece kadar soğutamaz. Evinizdeki sıcaklık 100 derece F veya üstüne çıkarsa, yalnızca yaklaşık 80F'ye kadar soğur. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. Potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerinde en iyi olanı belirlemek için farklı referanslara bakın. Bunları önceden yapmak, daha iyi bir karar vermenizi sağlayacaktır.


İyi kurulmuş şirketler, daha önce yapılmamış sicil kayıtlarına sahiptir. Bir yükleniciyi işe almak önemli bir risk alıyor olabilir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışması için tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Dışarısı sıcakken evinizin serin kalmasını sağlar. Hatta tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabileceğinizi bile fark edebilirsiniz.


Mevcut sisteminiz verimli bir şekilde çalışmıyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntılar onarıldığında, testin kendi masrafını karşıladığını görebilirsiniz.


HVAC ünitenizde bir tıklama varsa, onu engelleyen bir şey olabilir. Genellikle sorun, soğutma sisteminizdeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir profesyonele harcamadan önce fanı ve bobini kontrol edin.


Klima alışverişine gitmeden önce soğutulması gereken yaşam alanını ölçün. Aşağıdaki formülü kullanarak bunu kolayca hesaplayabilirsiniz: Uzayın her kare alanı için 20 BTU. Ünite birkaç odayı soğutacaksa, bunların kare görüntülerini bir araya getirin.


Sadece bir köşeye koyabiliyorsanız, havanın duvara doğru bakmadığından emin olun.


Her zaman bir yükleniciden referans isteyin.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, 24 saat boyunca müşteriler için 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Hava ne kadar şiddetli veya günün hangi saatinde olursa olsun, ihtiyaç duyulduğunda bir eve gelebilmeleri gerekir.


Kondansatörünüzü hava şartlarında örtün, optimumun altında olur. Bu, kondansatörünüzün ömrünü önemli ölçüde uzatır. Kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi tarafından yaptığınız referansları daima kontrol edin.


Bu, sisteminizde konforu sürdürmek için gereken BTU sayısını belirler.


Bu tür birimler, verimlilik için belirlenmiş katı kurallara uygundur. Birimler Amerika Birleşik Devletleri tarafından kurulmuştur. Kısa süreliğine EPA'yı korumakla görevlidirler. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf elde etmenize yardımcı olabilir.


Tüm evlerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bunlar, toplam kullanım maliyetlerinizin dörtte birini oluşturabilir. Kanalları kapatmak, kolayca ve ucuza yapabileceğiniz bir şeydir ve gelecekte enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltabilir.


Bu makale size HVAC sistemleri hakkında daha önce aşina olmadığınız bazı harika ipuçları verdi. Mevcut sisteminizin değiştirilmesi veya onarılması gerekiyorsa, nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve nelerden kaçınmanız gerektiğini bilirsiniz. Doğru yolda olduğunuzdan emin olmak için gerektiğinde bu makaleye geri dönün.


Daha fazla oku:eca panel radyatör

Comments