Tüm HVAC Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Temel Bir Kılavuz



HVAC bakımı konusundaki anlayışınızı artırmak istiyorsanız, bu makale başlamak için harika bir yerdir. Bu makale, bilmeniz gereken her şeyi öğrenmenize yardımcı olacaktır. Birlikte okumak için zaman ayırın ve gayet iyi olacaksınız.


Bir onarım görevlisi aramadan önce, şu anda sahip olduğunuz HVAC sisteminizin adını ve türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri herhangi bir bilgiyi verebileceğinizi bilmenizi sağlayacaktır.


HVAC'niz düzgün çalışmıyorsa, bir uzmanı aramadan önce evde bir tur atın. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir yüklenici, sisteminiz hakkında doğru bilgi olmadan size doğru bir fiyat sağlamak için zorlanacaktır. Ne yapmaları gerektiğini çözemezseniz daha zor olacak.


Hava ısınmaya başladığında kondansatörünüzün fanını ve bobinlerini temizleyin. Kondenser ünitenizdeki tüm yaprakları veya kalıntıları temizleyin.


Çim kırpıntıları dış mekan kondansatörünüze yığılmasın. Çimi ünitenizden farklı bir yöne yöneltin. Bu, enkazdaki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Isıtma ve soğutma sisteminize yılda iki kez bakım yaptırın. Bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Programlanabilir bir termostat, klima faturasından tasarruf etmenin basit bir yoludur. Bazı programlanabilir termostatlar bir bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Şirketleri işe almadan önce araştırın ve kontrol edin. Bunları BBB'ye ve çevrimiçi incelemelere de göz atın. Bu basit adımlar, kararınızın akıllıca olmasını sağlamanıza yardımcı olacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu olursa, termostatınızdaki ayarı fan ayarına değiştirin, bu kompresörü devre dışı bırakacaktır. Tamiri bir profesyonele bırakmalısınız, fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile.


Odanız veya eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Bu bilgiler için üreticinin web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Nihai bir karara varmadan önce birkaç arama yaparsanız büyük miktarda tasarruf edebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için en az beş müteahhit aramak istiyorsunuz.


Üniteniz tıkanmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntılar tamir edildiğinde, test masraflarını kendisi karşılamıştır.


HVAC sisteminizi daha verimli hale getirmek için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evde güneş ışığından daha az ısı varsa, AC'niz daha az çalışacaktır.


HVAC üniteniz klik sesi çıkarıyorsa, hemen herhangi bir engel olup olmadığını kontrol edin. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir servis teknisyenini aramadan önce buna bakın.


HVAC sisteminizdeki hava filtresini iyi çalışır durumda değiştirin. Bu, yapılması kolay bir şeydir ve HVAC sisteminizin iyi çalışmasını sağlar.


Sorunu çözmek için hızlı ve hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin dürüst ve zamanında çalışmasını sağlayacaktır. Bilgili bir teknisyen, HVAC'nizdeki herhangi bir olası arızayı teşhis etmede de sorun yaşamamalıdır. Sorunun ne olduğunu öğrendikten sonra hemen halledilmesi gerekir.


Bazı yükleniciler, malzeme ücretleri ve diğer ücretler için sizden fazla ücret alır. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Kış mevsiminde kondansatörünüzü örtün. Bu, kullanılmadığında korunduğu takdirde kondansatörünüzün ömrünün daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Fan ayarını yalnızca üniteye baskı uygulamaktan kaçınmak için kullanın.


Bu bilgi, sisteminizin olması gereken BTU'yu belirlemek için kullanılır.


Kurulmuş programlanabilir bir termostat düşünün Bu, yaşam tarzınızı sürekli olarak ayarladığı için ısıtma ve soğutma faturalarınızda önemli ölçüde tasarruf sağlayabilir.


Bunlar, verimlilik için belirlenmiş katı kuralları karşılayan enerji ürünleridir. Yönergeler EPA tarafından oluşturulmuştur. Çevre ve insan sağlığı denir. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, önemli miktarda para biriktirmenize yardımcı olabilir.


Energy Star ürünlerini ve ürünlerini kullanan bir HVAC müteahhitleri arayın. Bu, EPA'nın olmasını sağlayacaktır. Bu, yıl boyunca harcamalarınızı azaltmanıza yardımcı olabilecekleri anlamına gelir.


HVAC sistemleri hakkında bilgi edinmek bazı kişisel motivasyon gerektirecektir, ancak her şey bittikten sonra yaptığınız için mutlu olacaksınız. Bakım ve onarım soruları için bu ipuçlarını kullanın. HVAC ile ilgili her konuda iyi şanslar.


Daha fazla oku:tam yoğuşmalı kombi fiyatları


Comments